سه شنبه 4 ارديبهشت 1403
امروز :

مهندسی معدن

مهندسی معدن

مقدمه
معدنکاری از زمانهای بسیار دور وقتی که انسان نمی توانسته از وسایل روز استفاده بهینه داشته باشد بسیار رایج است. در ذیل این مقدمه به ذکر مبانی معدنکاری و نیز جایگاه رشته مهندسی معدن بطور اجمالی پرداخته می شود.
مبانی معدنکاری:
معدنکاری و استفاده از مواد معدنی , قدمت هزاران ساله دارد یعنی از زمانی که بشر طلا را در معادن روباز و یا رودخانه ها کشف و با وسایل ابتدایی استخراج کرد. به معدنکاری پرداخت کاری که در آن زمان با وسایل ابتدایی و هزینه ای کم امکان پذیر بود و به همین دلیل نیاز به دانش و تخصص خاصی نداشت اما امروزه معدنکاری حرفه ای بسیار پیچیده و پرهزینه است چرا که اکنون معادن , عمیق تر , لایه های غنی , تهی تر و عیار فلز کانه ها کمتر شده است ودر مواردی ذخایر نفت و کانه های طلا , نقره , جیوه و حتی آهن کاملاً ازبین رفته اند و به همین دلیل برخلاف گذشته که گاه افراد عامی با یک بیل و کلنگ و چند دینامیت به سراغ معادن می رفتند و موفق به کشف ذخایر غنی معدنی می شدند امروزه مکتشفین و کارشناسان معادن هر کشور برای کشف و استخراج مواد معدنی باید مجهز به دانشی باشند که در رشته مهندسی معدن تدریس می شود و در آن به اکتشاف و ارزیابی ذخایر معدنی ، روش های استخراج بهینه و ارزیابی سیستم های نگهداری زیرزمینی و یا روزمینی در طول مدت بهره برداری از معدن می پردازند.در کشور ما نیز مواد معدنی پایه استوار صنایع هستند. استقلال ، بی نیازی اقتصادی و پیشرفتهای همه جانبه تا حدی در گروی شیوه استخراج و کاربرد مواد معدنی است و از آنجا که پژوهش ها و کاوشهای پیگیر برای شناسایی و بهره برداری از معادن در زمره مهمترین اهداف بشمار می روند می باید با تهیه و اجرای برنامه های مناسب و فراگیر و تلاش مداوم بر آن بود تا در آینده ای نزدیک بتوان نیازهای تمام شاخه های صنایع داخلی را در همین منابع فراهم آورد و زمینه را برای گسترش صنایع مختلف آماده و در نتیجه ارز مورد نیاز کشور را تامین کرد.
مهندسی معدن و جایگاه اقتصادی آن:


رشته مهندسی معدن به لحاظ دربرداشتن کلیت خاص درباره چند رشته مهندسی دیگر می تواند در تصدی امور اجرایی و فنی بسیار کارآمد باشد از جمله این زمینه ها به جز موارد خاص معدنی می توان به حفر فضاهای زیرزمینی مطالعات و اجرای اکتشاف و استخراج معادن مورد نیاز سدها و دیگر سازه های عمرانی بزرگ ، حفاری و تزریق و اشاره کرد.رشته مهندسی معدن دارای دو گرایش «اکتشاف» و «استخراج» معدن است. هدف مجموعه کارشناسی مهندسی اکتشاف معدن به عنوان یکی از مجموعه های آموزش عالی در زمینه مهندسی معدن، تربیت کارشناسانی برای به کارگیری تکنیک های اکتشافی گوناگون به منظور کشف آنومالی ها، تعیین نوع و شکل توده و کانسار، محاسبه ذخیره ارزیابی اقتصادی و بررسی مسایل استخراج و کانه آرایی ماده معدنی است.
مهندسی معدن تنها محدود به اکتشاف و استخراج معدن نمی شود بلکه قلمرو فعالیت این رشته بسیار وسیع تر از کار در معدن است. به عنوان مثال یک مهندس معدن می تواند به اکتشاف ساختاری بپردازد یعنی به منظور اطلاع از وضعیت زمین، یک رشته تحقیقات و عملیات زمین شناسی انجام دهد که این کار برای ساخت یک ساختمان بزرگ، شهرک، کارخانه و یا ایجاد راه ها و بزرگراه ها ضروری است. در کل، مهندسی معدن ارتباطی تنگاتنگ با زمین شناسی دارد و کارشناس این رشته باید اطلاعات کاملی از مباحث زمین شناسی و بررسی های داخل زمین داشته باشد. بنابراین می توان گفت که مهندسی معدن در تغییر چهره اقتصادی یک کشور و شکوفایی اقتصادی آن کشور نقش مهمی ایفا می نماید.

درباره ما

شرکت فنی مهندسی پرشیا معادن جنوب در تاریخ 87/6/6 با کادری مجرب و دوره دیده در زمینه ارائه خدمات فنی و مهندسی و انجام امور معدنی تاسیس گردید.

هدف از اين تشكل ، ارائه خدمات فني مهندسي در طيف وسيع مشاوره تا اجرا می باشد.

شرکت مذکور  علاوه بر ارائه خدمات فنی و مهندسی، دارای 9 معدن در سطح استان هرمزگان می باشد که از این تعداد، 3 معدن دارای پروانه اکتشاف ، 1 معدن دارای گواهی کشف وتعداد 5 معدن دارای پروانه بهره برداری می باشد که در آینده نزدیک تمامی این معدن به بهره برداری کامل خواهند رسید


اطلاعات تماس

شرکت پرشیا معادن جنوب

دفتر شرکت: بندرعباس، چهار راه دانشگاه، نبش ضلع شرقی، ساختمان آرمی، طبقه چهارم،واحد10

تلفکس: 33682798-076  

موبایل: 09171611311

پست الکترونیک:

فرم تماس با ما